Filem BoBoiBoy Movie 2 versi tambahan ini mempunyai durasi tayangan yang lebih panjang dan boleh ditonton pelanggan Netflix di Asia Tenggara bermula 1 Jun 2020


Netflix dilaporkan telah memperoleh hak penstriman eksklusif untuk menayangkan filem animasi pecah panggung BoBoiBoy Movie 2 di rantau Asia Tenggara, dengan 7 minit babak tambahan yang belum pernah ditayangkan di pawagam sebelum ini. Filem BoBoiBoy Movie 2  dari Monsta ini telah memecahkan pelbagai rekod selepas ditayangkan secara meluas di lebih 500 pawagam di serata Malaysia, Indonesia, Singapura, Brunei dan Vietnam, dan telah menjadi fenomena di kalangan peminat muda dan juga dewasa. 

Filem BoBoiBoy Movie 2 versi tambahan ini mempunyai durasi tayangan yang lebih panjang iaitu 117 minit berbanding 110 minit untuk versi tayangan pawagam, dan semua pelanggan Netflix di Asia Tenggara akan dapat menontonnya secara eksklusif bermula 1 Jun 2020 dalam Bahasa Malaysia dan juga Bahasa Inggeris. Selain itu, BoBoiBoy Movie 2 di Netflix juga akan dipaparkan bersama sarikata pelbagai bahasa seperti Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris, Bahasa Cina, Bahasa Thai, Bahasa Vietnam, dan juga Bahasa Indonesia untuk satu pengalaman yang lebih imersif.Menurut Pengurus Perolehan Kandungan Netflix Asia Tenggara, Raphael Phang, beliau berkata:

“Di Netflix, kami sentiasa percaya bahawa cerita yang hebat boleh dinikmati di mana-mana sahaja, dan oleh itu kami amat gembira dengan kerjasama kami bersama Monsta untuk membawakan BoBoiBoy Movie 2 kepada semua pelanggan kami di Asia Tenggara. Dengan jalan cerita hebat dan animasi yang berkualiti tinggi, kami berasa tidak sabar untuk melihat para pelanggan dan seisi keluarga mereka untuk mengikuti pengembaraan BoBoiBoy dan mengalami satu pengalaman yang menakjubkan. Ia adalah satu bentuk hiburan yang boleh dinikmati bersama-sama.”

CEO Monsta pula, Nizam Abd Razak telah dipetik memberikan kata-kata berikut: 

“Sepanjang 11 tahun penubuhan Monsta, para peminat kami telah berkembang ke merata pelusuk dunia dengan sejumlah besar darinya adalah dari rantau Asia Tenggara,” “Studio kami sentiasa berusaha agar kandungan animasi kami dapat diakses oleh semua penonton tanpa mengira batasan sempadan. Oleh itu, kerjasama bersama Netflix telah membuka peluang bagi Monsta untuk melebarkan sayapnya ke seluruh rantau ini, dan para penonton akan dapat menikmati BoBoiBoy Movie 2 di dalam keselesaan rumah masing-masing.”

BoBoiBoy Movie 2 mengisahkan tentang BoBoiBoy, seorang superhero elemental yang mengembara bersama rakan-rakannya untuk menewaskan musuh jahat bernama Retak’ka yang nekad untuk merampas kuasa-kuasa BoBoiBoy demi menakluk galaksi. Dengan gabungan aksi dan komedi serta visual yang mengagumkan, BoBoiBoy Movie 2 telah menawan hati 2.5 juta penonton dengan kutipan sebanyak RM30 juta sepanjang tayangan di pawagam, dan ia merupakan antara filem terlaris dalam sejarah perfileman Malaysia. 


Monsta berharap dengan tayangan BoBoiBoy Movie 2 di Netflix bermula 1 Jun ini, penonton-penonton baharu dari serata Asia Tenggara akan dapat merasai sendiri pengalaman unik dan menakjubkan apabila menonton BoBoiBoy Movie 2 versi terulung ini bersama seisi keluarga.

KOMEN ANDA

Previous Post Next Post